Pedagogisch medewerker in opleiding (BBL) (21-100)

Wij leiden jou graag op als pedagogisch medewerker bij Kober kinderopvang!

Heb je interesse? Meld je dan aan voor ons leer-werktraject via de BBL route. Vanaf februari 2022 hebben we plaats voor 25 gemotiveerde en enthousiaste kandidaten om via dit leer-werktraject bij ons het vak te leren in een baan van gemiddeld 20 uur per week.

Kober kinderopvang is een maatschappelijke kinderopvang organisatie in West-Brabant. Dagelijks stellen we voor duizenden kinderen onze deuren open op meer dan 190 locaties. Dit doen we op onze kinderdagverblijven, peuteropvang, buitenschoolse opvang en bij de tussenschoolse opvang. We hebben een duidelijke visie op kinderen, op de ontwikkeling die kinderen doormaken en op de wijze waarop wij hieraan kunnen bijdragen. Ons pedagogisch handelen staat centraal in alles wat we doen. Dit doen we samen met al onze medewerkers.

 

Jouw profiel

 • Je hebt een grote motivatie en drive om met kinderen van 0 tot 12 jaar te werken. Je wilt en kunt iets betekenen voor die kinderen en hun ouders.
 • Je deelt onze visie op kinderopvang en het pedagogische beleid en staat achter de kernwaarden van Kober kinderopvang.
 • Je bent bereid om per week 4 dagen te werken en 1 dag naar school te gaan.
 • Je bent gemotiveerd om de intensieve opleiding Mbo Pedagogisch Werk niveau 3/4 bij Curio in Breda te volgen, die minimaal 2 jaar duurt en zelfstandigheid, initiatief en planning vraagt.
 • Thuis heb je alles goed geregeld zodat je het traject goed met je privé situatie kan combineren.
 • Je hebt al ruime levens- en werkervaring en weet wat er speelt in de wereld.
 • Je hebt aantoonbaar mbo niveau 3 of je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

 

Wat bieden wij?

Jazeker, wij vragen nogal wat. Maar daar krijg je ook wat voor terug! Na een intensief traject ben je een volledig gediplomeerd pedagogisch medewerker en heb je een baangarantie bij Kober kinderopvang. De voordelen voor jou op een rij:

 • Je gaat werken in een grote en professionele kinderopvangorganisatie en krijgt de kans om het vak in al haar aspecten te leren.
 • De opleidingskosten worden voor jou volledig betaald. Jij investeert wel zelf in je schooldagen en nodige studietijd.
 • Je komt bij aanvang van het traject meteen in dienst bij Kober kinderopvang. Dat betekent dat je, ook tijdens je opleiding, een salaris volgens cao kinderopvang ontvangt van bruto € 2.026,- op basis van 36 uur per week.
 • Je krijgt een contract voor gemiddeld 20 uur per week gedurende de opleiding en wordt ingezet in alle leeftijdsgroepen zodat je breed opgeleid wordt in het vak.
 • Na diplomering heb je, als aan alle voorwaarden voldaan is, een baangarantie en word je in overleg met jou op een werkplek in de organisatie geplaatst.

 

Selectieprocedure

Selectie vindt plaats door screening van binnengekomen brieven waarin jouw motivatie, eerdere ervaringen en vooropleiding doorslaggevend zijn. Daarna zullen we samen met Curio een voorlichting over het traject geven en volgen er speeddates met onze unitmanagers en HR. Daarna bepalen we welke 25 kandidaten wij het meest geschikt vinden en in welke unit in ons werkgebied je een plaats kunt krijgen.

Het maken van een taaltoets kan onderdeel van de selectieprocedure uitmaken. Vanaf 4 oktober gaan we de brieven selecteren en kunnen we je laten weten of je verder gaat in deze selectieprocedure.

 

Ga jij deze uitdaging aan?

Solliciteer dan direct en vergeet niet jouw motivatiebrief en CV als bijlage bij te sluiten. Zonder deze documenten kunnen wij je sollicitatie niet beoordelen.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Karin Nabuurs (opleidingscoördinator) of Marjel Schulten (HR adviseur) via 076 504 56 00.  

Wil je meer weten over onze pedagogische visie en onze organisatie? Kijk dan op www.kober.nl.